Sunday, January 9

great minds think alike

filmid muudavad mind alati...veidraks. kui on hea film; hea film on selline, mis sööb mind oma maailma ja paneb mind käituma mitte küll peategelasega identselt, aga kuidagi...veidralt, filmilikult, teistmoodi. et umbes et kui peategelane on hull, siis ma mõtlen ennast ka hulluks. mu enda jamad tunduvad miljonikordsetena...ah, mitte nii radikaalne tegelt. a, heade teatrietenduste ja raamatutega on ka nii. mis meenutabki, et peaks midagi raamaturiiulist haarama, kuniks ma enivei õppimist edasi lükkan. ei teagi, millal sellega mõistlik alustada oleks. kogu aeg tundub aega olevat, a siis õhtu enne jälle avastan, et no kurrrrrrrrja, üks päev kuluks veel ära (aga see on ju alati nii, milleks põdeda, hehe).

lubasin end premeerida pärast rasket sessiaega teatrikülastusega (jaa, lõpuks ometi mõtlen midagi asjalikku välja enese motiveerimiseks, on, mille nimel pingutada nüüd juuhhuu). aga etendus on "kuidas harry kohtas sallyt" (rakvere teater). point on lihtne: lubasin seda vaatama minna juba jumalteabkuikauaaeega tagasi (loe: üle aasta; esietendus see 19sept'09 (jumalküllkuiammu); käis see vist isegi krs-s millagi, kunagi siis, kui mul kiire oli. või ma end korralikult motiveerida ei suutnud. või ma liiga palju teatris käisin (hää, kunagi ei saa liiga palju Teatrist, andke andeks kõik, et ma selle pisiasja (jeerait) oma elust välja kirjutanud olen - ei, mitte kirjutanud - kahtlustan, et keegi tegi seda minu eest.

ja teisalt ajendas mind end niiviisi motiveerima herr r. naljakas ongi see, et ma teda viimased aasta aega näinud olen, aga mitte kohanud. ei, see ei ole isegi naljakas, üsna reaalne, aga samas rõvedalt paradoksaalne. ma kuulutan selle loo varsti joan-ravic'i omaks (või siis mitte, sest vanade asjade juurde ei tulda tagasi ja skruujuu steitmendi "vana arm ei roosteta eest").

aa kuulge, balletti tahan ka vaatama minna. kultuur, päris kultuur, ma VAJAN sind (mitte mingeid teooriaid enam, tahan praktikat ja seda kultuuri, mida MINA OLEN elu aeg kultuuriks pidanud, tahan lihtsaid ja ilusaid asju, mis paitaks mu kõrvu, silmi...meeli! jaah).





ahjaa, mul on uus parasiitväljend millegi suure mõttetu summa kulutamise peale:"issarist kuule see küttearve on ju mingi miljon eurot." tjah, ei tea küll, kust see nüüd välja kargas (kurja, i tell ya again). see jälitab mind vist igavesti (ja kui mitte igavesti, siis natuke ikka veel - saa sa siis aru).

(ooo meeldiv õnnis hea tunne, sina mõttetuste tegemine. tahan jälle. peaasi, et oleks hea).

ja no kuulge, ei saa ju nii kergesti andestada kui mina. ei tea ju, mis on päris ja mis mitte. ei saagi kunagi teada (ja miks te üldse räägite, et teate? ju kui arvate, et teateGI, siis tegelikult ikka ei tea küll)

eelseisvast veel: 3 eksamit (sissejuhatus semiootikasse, semiootika alused, sissejuhatus kultuuriteooriatsse), loodetavasti mitte ühtki järeleksamit, pikk koduvegetatsioon, kuu lõpus siuke asi. vot tak!

2 comments:

hiie said...

oo ma ju tahan ka balletti vaatama minna :D tubli on!

triin said...

uuuuhuhuh lähme! 2märts näiteks "Uinuvat kaunitari" või "Giselle'i" : D
piletid, ma üllatusin, on odavamad kui teatrietendustel. : D